Studiebegeleiding

Ben je op zoek naar een rustige werkplek waar je kunt studeren of waar je aan opdrachten kunt werken?
Ben je op zoek naar een omgeving waar je kind in alle rust kan werken aan zijn/haar huiswerk?
Ben je op zoek naar een begeleider die je kind helpt te studeren, die helpt om de juiste studievaardigheden te ontwikkelen?
Ben je op zoek naar een begeleider die je kind helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen? Iemand met de juiste kennis en ervaring?
Dan ben je bij HRDexpertise aan het juiste adres.

Ik help kinderen en volwassenen om effectief te studeren en om de juiste condities te creëren waarop studeren mogelijk wordt. Examentraining maakt hier onderdeel van uit.
Studiebegeleiding is gericht op drie aspecten, namelijk 1) plannen en structureren, 2) overhoren en 3) controleren. Daarnaast is er aandacht voor een aantal factoren die in de weg kunnen zitten om effectief studeren van de grond te krijgen. Ik noem hier de factoren faalangst, motivatie en zelfvertrouwen.

De studiebegeleiding is er voor alle leeftijden en in het bijzonder voor:

 • Basisschool kinderen  
  Heeft je kind moeite om na schooltijd thuis huiswerk te maken? Heeft je kind moeite om mee te komen op school? Vind je het een prettige gedachte als je kind extra ondersteuning krijgt in het leren studeren? Vind je het prettig wanneer je kind overhoord wordt ter voorbereiding op een proefwerk of overhoring? Wil je graag dat je kind beter in zijn vel gaat zitten? Dan kunnen wij je hierbij helpen. 
 • Middelbare school leerlingen
  Wanneer je op zoek bent naar een rustige werkplek waar jij of je kind zijn huiswerk kan maken, dan help ik je graag. Ook wanneer je graag extra overhoring wilt ter voorbereiding op een toets of overhoring. Of ben je op zoek naar een deskundig persoon die je helpt om je studievaardigheden te ontwikkelen? De begeleiding is mogelijk van Vmbo tot Gymnasium en vindt altijd 1 op 1 plaats. Het is mogelijk om vooraf kennis te maken en te zien hoe de locatie er uit ziet.
 • Examen leerlingen
  Ben je op zoek naar het opzetten van een oefenplanning voor het komende examen? Of ben je op zoek naar iemand die je helpt om ontspannen het examen in te gaan? Dan help ik je graag.
 • Volwassenen die onderwijs volgen
  Volg je een studie en zoek je een rustige werkplek om te kunnen studeren of om te werken aan opdrachten? Je bent van harte welkom. Ben je op zoek naar een deskundig persoon die je helpt om de studie succesvol aan te pakken? Wil je graag geholpen worden in het overwinnen van faalangst en onzekerheid?

Huiswerkbegeleiding in Velp of Arnhem, iets voor jou?

Huiswerk kan bestaan uit maakwerk en leerwerk en vaak is het de bedoeling dat je het dezelfde dag nog maakt, direct na schooltijd. Hoe krijg je dit goed georganiseerd? Het is een hele klus om dit voor elkaar te krijgen, vooral wanneer de stof je minder interesseert of uitdaagt. Huiswerk vraagt om discipline, planning en structuur.

Voor wie is huiswerkbegeleiding bedoelt?

Huiswerkbegeleiding is er voor iedereen. Uit ervaring is gebleken dat de meeste kinderen of volwassenen behoefte hebben aan huiswerkbegeleiding, omdat ze:
– problemen hebben met de concentratie
– faalangstig zijn
– beneden hun niveau presteren
– leerachterstanden hebben opgelopen
– thuis en / of op school vaststellen dat er meer in zit dan wat er nu uit komt
– moeite hebben met automatiseren
– moeite hebben met structuur en organisatie
– snel afgeleid zijn
– last hebben van dyslexie of dyscalculie
– moeite hebben met de Nederlandse taal
– last hebben van ad(h)d
– weinig motivatie hebben
– thuis weinig rust en ruimte ervaren om rustig te kunnen studeren

Wat houdt studiebegeleiding in?

Afhankelijk van jouw vraag, kan studiebegeleiding het volgende inhouden:
– een samenvatting schrijven en hier hulp bij ontvangen
– leren om te mindmappen
– woorden of teksten uit je hoofd leren en hierin begeleid worden
– overhoord worden, zodat je goed voorbereid de toets / het tentamen of de overhoring in gaat
– leren om te plannen
– leren om structuur aan te brengen
– leren om zenuwen onder controle te krijgen

Openingstijden HRDexpertise

Ik ben 6 dagen in de week geopend, van maandag tot en met zaterdag. De openingstijden zijn flexibel, echter het is niet mogelijk om zomaal binnen te lopen. Wil je een kennismakings gesprek of wil je naar studiebegeleiding, dan plannen we dit vooraf met elkaar in. Normaliter ben ik geopend vanaf 9 uur ’s morgens tot 20.00 uur ’s avonds.

Aanmelden?

Gedurende het jaar worden de huiswerkbegeleidingsuren ingepland. Je kunt er voor kiezen om telkens een week vooruit te plannen. Echter vol is vol. De kans dat je misgrijpt is reëel aanwezig.
Mijn ervaring is dat het voor alle rust beter werkt om een maand vooruit te plannen. Meestal worden er per kind / volwassene wekelijks gemiddeld 8 studiebegeleidingsuren ingepland en dit verspreid over 2 of 3 dagen.

Welke pakketten worden aangeboden? Zie hiervoor de pagina Tarieven.
Aanmelden kan door een email te sturen of door telefonisch contact op te nemen.

Na je aanmelding plannen we, indien gewenst, een kennismakingsgesprek in. Dit kennismakingsgesprek kan ook voor aanvang van de eerste huiswerkbegeleiding plaatsvinden. Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.

Over mij

Floortje Janssen

+31 (0)6-44046808

info@hrdexpertise.nl

Contact

Heb je een vraag of wil je aan de slag? Vul dan vrijblijvend de volgende gegevens in. HRDexpertise neemt binnen twee werkdagen contact met je op.